NOMAS voor anker in Noord-Spanje

Zeilen en schrijven

NOMAS voor anker in Noord-SpanjeMet een enthousiast gezelschap van creatieve collega’s en freelancers heb ik de afgelopen jaren het mooiste zeilblad van de Benelux gemaakt. Na meer dan zes jaar de koers te hebben bepaald, is nu echter het moment gekomen om het hoofdredactionele roer uit handen te geven.

Prachtige job

Toen ik in kleine kring vertelde dat een eind ging komen aan mijn activiteiten voor Zeilen leidde dat tot verbaasde reacties. Zo’n prachtige job, omringd door mensen die allemaal dezelfde belangstelling delen, met lezers die bijzonder betrokken zijn. En daarmee nog geld verdienen ook. Iets mooiers is toch nauwelijks denkbaar?

Gevarieerd magazine

Inderdaad, het is een geweldige baan. Ik zal het enorm missen, die uitdaging om elke maand weer een gevarieerd magazine van de persen te laten rollen, de gesprekken met lezers, de reacties van abonnees, de contacten met de bedrijven, de evenementen, de beurzen, de wedstrijden.

Persoonlijke weblog

Onlangs publiceerde ik een stukje op mijn persoonlijke weblog over de uitbreiding van de antennepaal op onze boot. Ik heb deze winter namelijk een satelliettelefoon geïnstalleerd en een goede zeilvriend maakte een degelijke extra loot aan de antennestam. Dit berichtje leidde tot uiteenlopende reacties.

Nuttig en aangenaam

Sommige lezers vonden het overdreven om altijd en overal bereikbaar te zijn. Zeilen betekent immers vrijheid en zodra je de haven uit vaart, moet je de alledaagse beslommeringen achter je laten, oordeelden ze. Anderen zagen er juist tal van voordelen in en waren van mening dat het een geweldige mogelijkheid was om het nuttige met het aangename te verenigen.

Dat laatste is ook precies wat ik hoop te gaan doen. Zeilen en daarover publiceren blijft immers mijn grote passie. En als schrijvende zeiler koers houden in de dynamische wereld van de hedendaagse media vind ik ongekend interessant.

Beste lezer, dank voor uw bijdragen, uw suggesties, uw kritiek, uw complimenten en uw betrokkenheid. Ik hijs de zeilen, het ga u goed en onze koersen zullen elkaar ongetwijfeld nog kruisen.

Deze column, mijn laatste hoofdredactionele voorwoord, verscheen eerder in Zeilen 3, maart 2015.


Ankie en Cees

Ankie en Cees van Dijk
Ankie en Cees van Dijk.

Onderweg naar bekende en onbekende bestemmingen. Ankie en Cees van Dijk reizen, ontdekken en bloggen.

Lees meer…

NOMAS nieuwsflits

Blijf op de hoogte van onze belevenissen en ontvang gratis tips over onze trips.


Advertentie

Meer berichten

 • Sherry in Jerez, rust in Rota

  Tio Pepe in Jerez de la Frontera.

  Als je in Jerez de la Frontera bent, moet je sherry proeven, was ons gezegd. Daar ontkomen we niet aan, want als we ons melden bij de camperplaats van La Morada del Sur krijgen we een glaasje aangeboden. Na een bezoek aan de levendige stad rijden we naar rustige Rota. Daar vinden we een gratis […]

  Lees meer…


 • Eerst klimmen daarna ondergronds

  Kasteel in Cortegana

  Onze eerste stop in Spanje na de tocht door de Portugese Alentejo is Cortegana. Daar maken we een stevige wandeling naar het hooggelegen kasteel. Als de volgende dag de zon verstek laat gaan, besluiten we in Aracena ondergronds te gaan. Voordat we afdalen in de Gruta de las Maravillas bezoeken we op advies van de…

  Lees meer…


 • Tot ziens Portugal, hallo Spanje

  Praia de Almieira.

  Vrijwel alle havens langs de Portugese kust hebben we bezocht, maar in het binnenland zijn we nauwelijks geweest. Daarom rijden we via Évora en het stuwmeer bij Amieira naar de Spaanse grens. Voor ons is het een ware ontdekkingsreis. Vooral de tocht door de Alentejo is verrassend. Alles ademt hier rust en ruimte. En dan…

  Lees meer…


 • Goudse boerenkaas in Portugal

  Overnachten bij de boerderij waar Goudse boerenkaas wordt gemaakt.

  Aan de Portugese westkust in het Parque Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina bij Odemira ligt de boerderij van Frans Amt en Martine van ‘t Westende. Nog geen kilometer naar het westen beukt de Atlantische Oceaan tegen de rotsen. Deze bijzondere plek voor een melkveebedrijf is onze volgende bestemming. Hier doen we ons tegoed aan ambachtelijk…

  Lees meer…


advertentie


2 reacties op “Zeilen en schrijven”

 1. Guy DHondt avatar
  Guy DHondt

  Het gaat je goed, wij gaan je scherpe geest en fijne pen missen….zeil ze…..

 2. Joke Doe avatar

  Helemaal met je eens, Cees. Zeilen is slechts de helft van mijn passie. De andere helft is het delen van wat ik zie en hoor met de rest van de wereld, mensen mee nemen op reis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.