NOMAS voor anker in Noord-Spanje

Zeilen en schrijven

NOMAS voor anker in Noord-SpanjeMet een enthousiast gezelschap van creatieve collega’s en freelancers heb ik de afgelopen jaren het mooiste zeilblad van de Benelux gemaakt. Na meer dan zes jaar de koers te hebben bepaald, is nu echter het moment gekomen om het hoofdredactionele roer uit handen te geven.

Prachtige job

Toen ik in kleine kring vertelde dat een eind ging komen aan mijn activiteiten voor Zeilen leidde dat tot verbaasde reacties. Zo’n prachtige job, omringd door mensen die allemaal dezelfde belangstelling delen, met lezers die bijzonder betrokken zijn. En daarmee nog geld verdienen ook. Iets mooiers is toch nauwelijks denkbaar?

Gevarieerd magazine

Inderdaad, het is een geweldige baan. Ik zal het enorm missen, die uitdaging om elke maand weer een gevarieerd magazine van de persen te laten rollen, de gesprekken met lezers, de reacties van abonnees, de contacten met de bedrijven, de evenementen, de beurzen, de wedstrijden.

Persoonlijke weblog

Onlangs publiceerde ik een stukje op mijn persoonlijke weblog over de uitbreiding van de antennepaal op onze boot. Ik heb deze winter namelijk een satelliettelefoon geïnstalleerd en een goede zeilvriend maakte een degelijke extra loot aan de antennestam. Dit berichtje leidde tot uiteenlopende reacties.

Nuttig en aangenaam

Sommige lezers vonden het overdreven om altijd en overal bereikbaar te zijn. Zeilen betekent immers vrijheid en zodra je de haven uit vaart, moet je de alledaagse beslommeringen achter je laten, oordeelden ze. Anderen zagen er juist tal van voordelen in en waren van mening dat het een geweldige mogelijkheid was om het nuttige met het aangename te verenigen.

Dat laatste is ook precies wat ik hoop te gaan doen. Zeilen en daarover publiceren blijft immers mijn grote passie. En als schrijvende zeiler koers houden in de dynamische wereld van de hedendaagse media vind ik ongekend interessant.

Beste lezer, dank voor uw bijdragen, uw suggesties, uw kritiek, uw complimenten en uw betrokkenheid. Ik hijs de zeilen, het ga u goed en onze koersen zullen elkaar ongetwijfeld nog kruisen.

Deze column, mijn laatste hoofdredactionele voorwoord, verscheen eerder in Zeilen 3, maart 2015.


Ankie en Cees

Ankie en Cees van Dijk
Ankie en Cees van Dijk.

Onderweg naar bekende en onbekende bestemmingen. Ankie en Cees van Dijk reizen, ontdekken en bloggen.

Lees meer…


Advertentie

NOMAS nieuwsflits

Blijf op de hoogte van onze belevenissen en ontvang gratis tips over onze trips.


AdvertentieMeer berichten

 • Van Rocroi naar Thorn

  Thorn

  In het historische Rocroi maken we een wandeling rond de oude vestingwerken. Daarna rijden we door naar het Limburgse Ittervoort en bezoeken we Thorn, het witte dorpje. Daarmee sluiten we onze tweede camperreis van 2023 af. Tijd om nieuwe plannen te maken. Als we Troyes achter ons laten vragen we ons af of we deze…

  Lees meer…


 • In Troyes raken we niet uitgekeken

  Troyes

  Dat is echt een stad die je niet links moet laten liggen als je in de buurt bent, was ons gezegd. Daarom besluiten tijdens het laatste deel van onze zomerreis een tussenstop te maken in het Noord-Franse Troyes. Dat blijkt in alle opzichten een prima keuze. Deze stad is een bezoek meer dan waard. Ook…

  Lees meer…


 • Langzaam langs de Loire

  Kasteel in Saumur

  Langs de Loire kun je prachtig fietsen, luidde het advies van onze vrienden. En vergeet vooral die mooie wijnen niet, voegden ze daaraan toe. Na enig wikken en wegen besluiten we niet via Bretagne en Normandië terug naar Nederland, maar de befaamde Franse rivier te volgen. Dat blijkt in alle opzichten een uitstekende keuze. Na…

  Lees meer…


 • Fietsend over Ile de Ré

  Ile de Ré

  Hoewel het tweede deel van onze tocht door de Pyreneeën door een ruig maar indrukwekkend landschap voert, zijn we blij weer door het wijdse vlakke land van zuidwesten van Frankrijk rijden. Aan de westkust waaien we lekker uit, in La Rochelle halen we herinneringen op. Ile de Ré nodigt uit tot een uitgebreide fietstocht en…

  Lees meer…


advertentie


2 reacties op “Zeilen en schrijven”

 1. Guy DHondt avatar
  Guy DHondt

  Het gaat je goed, wij gaan je scherpe geest en fijne pen missen….zeil ze…..

 2. Joke Doe avatar

  Helemaal met je eens, Cees. Zeilen is slechts de helft van mijn passie. De andere helft is het delen van wat ik zie en hoor met de rest van de wereld, mensen mee nemen op reis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.