Zeilen en schrijven

Zeilen en schrijven

NOMAS voor anker in Noord-SpanjeMet een enthousiast gezelschap van creatieve collega’s en freelancers heb ik de afgelopen jaren het mooiste zeilblad van de Benelux gemaakt. Na meer dan zes jaar de koers te hebben bepaald, is nu echter het moment gekomen om het hoofdredactionele roer uit handen te geven.

Prachtige job

Toen ik in kleine kring vertelde dat een eind ging komen aan mijn activiteiten voor Zeilen leidde dat tot verbaasde reacties. Zo’n prachtige job, omringd door mensen die allemaal dezelfde belangstelling delen, met lezers die bijzonder betrokken zijn. En daarmee nog geld verdienen ook. Iets mooiers is toch nauwelijks denkbaar?

Gevarieerd magazine

Inderdaad, het is een geweldige baan. Ik zal het enorm missen, die uitdaging om elke maand weer een gevarieerd magazine van de persen te laten rollen, de gesprekken met lezers, de reacties van abonnees, de contacten met de bedrijven, de evenementen, de beurzen, de wedstrijden.

Persoonlijke weblog

Onlangs publiceerde ik een stukje op mijn persoonlijke weblog over de uitbreiding van de antennepaal op onze boot. Ik heb deze winter namelijk een satelliettelefoon geïnstalleerd en een goede zeilvriend maakte een degelijke extra loot aan de antennestam. Dit berichtje leidde tot uiteenlopende reacties.

Nuttig en aangenaam

Sommige lezers vonden het overdreven om altijd en overal bereikbaar te zijn. Zeilen betekent immers vrijheid en zodra je de haven uit vaart, moet je de alledaagse beslommeringen achter je laten, oordeelden ze. Anderen zagen er juist tal van voordelen in en waren van mening dat het een geweldige mogelijkheid was om het nuttige met het aangename te verenigen.

Dat laatste is ook precies wat ik hoop te gaan doen. Zeilen en daarover publiceren blijft immers mijn grote passie. En als schrijvende zeiler koers houden in de dynamische wereld van de hedendaagse media vind ik ongekend interessant.

Beste lezer, dank voor uw bijdragen, uw suggesties, uw kritiek, uw complimenten en uw betrokkenheid. Ik hijs de zeilen, het ga u goed en onze koersen zullen elkaar ongetwijfeld nog kruisen.

Deze column, mijn laatste hoofdredactionele voorwoord, verscheen eerder in Zeilen 3, maart 2015.


advertentie


Ankie en Cees

Ankie en Cees van Dijk
Ankie en Cees van Dijk.

Onderweg naar bekende en onbekende bestemmingen. Ankie en Cees van Dijk reizen, ontdekken en bloggen.

Lees meer…

NOMAS nieuwsflits

Blijf op de hoogte van onze belevenissen en ontvang gratis tips over onze trips.

ReizenReizen

Meer berichten

 • Volop variatie in Hellevoetsluis

  Volop variatie in Hellevoetsluis

  Dat Hellevoetsluis een vestingstad is wisten we wel, maar dat je in en rond de vestingwerken zoveel kunt beleven hadden we ons nooit gerealiseerd. Ons verblijf in de stad aan het Haringvliet was een echte ontdekkingsreis. Hier kun je heerlijk wandelen rond en in de vesting of in het nabijgelegen natuurgebied, er is strand en […]

  Lees meer…


 • In sneltreinvaart zeilen naar Hellevoetsluis

  In sneltreinvaart zeilen naar Hellevoetsluis

  Op de ankerplek bij het Stoommuseum in Medemblik waait het drie dagen stevig uit het zuidwesten. Zodra we een noordelijk windje krijgen, besluiten we naar het zuiden te zeilen. Volgens de weersverwachting staat er de komende dagen een oostelijke wind. Daar willen we van profiteren. Hellevoetsluis is onze bestemming en als de wind doet wat…

  Lees meer…


 • Voor anker bij het Stoommuseum

  Voor anker bij het Stoommuseum

  In al die jaren dat we op het IJsselmeer hebben gezeild, zijn we nog nooit in het kommetje bij het Stoommuseum in Medemblik geweest. Prachtige plek waar je beschut kunt liggen voor bijna alle winden. Strandje in de buurt. Er is zelfs een steiger waar je comfortabel uit je bijboot kunt stappen om even de…

  Lees meer…


 • In Medemblik wachten op de stoomtram

  In Medemblik wachten op de stoomtram

  Na enige discussie worden we het eens, met de NOMAS zijn we zeker tien jaar niet in Medemblik geweest. Tijd voor een bezoek aan deze historische stad. Ook willen we graag de stoomtram eens van nabij zien en een wandeling maken rond kasteel Radboud. Dat lukt. We mogen zelfs de werkplek van de twee machinisten…

  Lees meer…


advertentie


2 reacties op “Zeilen en schrijven”

 1. Guy DHondt avatar

  Het gaat je goed, wij gaan je scherpe geest en fijne pen missen….zeil ze…..

 2. Joke Doe avatar

  Helemaal met je eens, Cees. Zeilen is slechts de helft van mijn passie. De andere helft is het delen van wat ik zie en hoor met de rest van de wereld, mensen mee nemen op reis.

Wij zijn benieuwd naar je reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.