En weer een antenne

Antennepaal op de NomasEnkele jaren geleden lieten we een antennepaal op de spiegel monteren. Meer dan vijf antennes zouden we niet nodig hebben, dachten we. Dus maakte een in rvs gespecialiseerd bedrijf een mooie paal met vijf vertakkingen. Prima, totdat we besloten een satelliettelefoon aan te schaffen.

Aanvankelijk vonden we uitbreiding van ons arsenaal aan sprieten en bolletjes niet nodig. We hadden immers een mooie externe antenne voor onze satphone. Zo een die je met een magneet kunt vastklikken op het dak van een auto. Ideaal, zou je denken. Op een polyester boot is dit apparaat echter minder handig. Zeker op een slingerende boot.

Paddenstoel en console

Er moet dus iets gebeuren. Nu wil het toeval dat we een beetje voordelig beslag kunnen leggen op een fraaie paddenstoel en een degelijke ‘console’ voor onze satelliettelefoon. Probleem: de paal moet worden uitgebreid. Gelukkig biedt een bevriende zeiler aan iets moois voor ons te maken.

Zelfs de beveiligingsmensen op het vliegveld verlenen hun medewerking om het vernuftige stukje rvs in de handbagage op de plaats van bestemming te krijgen. En nu staat de extensie van de paal te glimmen in de zon. U ziet, het paddenstoeltje prijkt trots in midden op de plaats waar eerst de antenne van de navtex stond.

Bellen en gebeld worden

Hiermee is het buitenwerk afgerond. Nu komt het interessante deel, namelijk het netjes wegwerken van de kabels alvorens ze aan te sluiten op de telefoon. En dan… bellen maar. Of liever gezegd, belt u maar. Dat is ook leuk en voor ons een stuk voordeliger.

Geplaatst in Het logboek en getagd met .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.