Even in de zon in Hoorn

Nomas in Hoorn

Hoorn, ook een plek die we in het verleden vaak bezochten. Toen we nog in een Compromis voeren, hebben we hier schitterende weekenden doorgebracht als de Compromis Club de jaarlijkse reünie organiseerde. Nu staat er een koude wind en regent het soms. Gelukkig zijn er af-en-toe van die felle opklaringen die onze Nomas en de haven fraai in het licht zetten.

Neptunus

Ooit liet ik mij hier verleiden om als een soort verdwaalde Neptunus mijn niet bestaande baard te laten afscheren door de jonge opvarenden van de Compromis-vloot. Tijdens het Hemelvaartsweekend gingen we steevast naar Hoorn. Nu zijn de kinderen en de schepen groter en de vaargebieden een stuk uitgebreider.

Charterschepen in Hoorn

Hoe bijzonder is het om deze plaats weer eens aan te doen. Net als in veel Zuiderzeehavens was het gebruikelijk om zes of zeven dik afgemeerd te liggen. Nu is het in de binnenhaven opvallend rustig. Ook het aantal charterschepen was in mijn beleving in het verleden veel groter.

Bontekoe

Gelukkig hangen de scheepsjongens van Bontekoe (zie het filmpje op Youtube) nog steeds over de muur bij de sluis. En de klokken slaan nog nog altijd niet tegelijk, maar na elkaar. Van de oude gevangenis zijn nu luxe appartementen gemaakt. Gelukkig is het markante gebouw bewaard gebleven.

Geplaatst in Het logboek en getagd met , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.