Toerist in Porto

Porto - brug over de TaagPorto, daar moet je naar toe. Zeker als je toch in de buurt bent, aldus een goede bekende. Dit advies nemen we dus ter harte. Bovendien hadden de vriendelijke havenmeesters in Povoa de Varzim er ons al op gewezen dat het met de metro slechts een klein halfuurtje duurt voordat je in het centrum van de stad bent.

Met de metro

Verkleed als rasechte toeristen, compleet met rugzak en petjes, gaan we op pad. Inderdaad, de splinternieuwe metro brengt je binnen dertig minuten naar Porto. Dat deze moderne treinverbinding vrijwel geheel bovengronds rijdt, mag geen naam hebben. En voor de prijs, 5,50 euro voor een retourtje, hoef je het ook niet te laten.

Brug over de Douro

In de folder lazen we al dat Porto is uitgeroepen tot favoriete toeristenstad 2014. Daar kunnen we ons heel goed iets bij voorstellen. Natuurlijk is er de fameuze brug over de Douro, zijn er de prachtige gebouwen, de bekende port-producenten en de bootjes op de rivier beladen met vaten port. Maar het leukst van alles is toch een zwerftocht door de steile steegjes om uiteindelijk aan de kade te komen met talloze restaurantjes en kraampjes. Voor een citytrip is dit een ideale bestemming. Alles op loopafstand en anders met de bovengrondse metro.

Porto

Verscholen eettentjes

Wie echt lekker wil eten, moet even op onderzoek gaan in de wirwar van nauwe straatjes net achter de kade. Daar zijn verscholen eettentjes waar je voor een schappelijke prijs de heerlijkste gerechten krijgt voorgeschoteld.

Wat ons vooral opvalt, is de reinheid van de stad. En de prijzen? Die vallen reuze mee. Wij dronken een met zorg bereidde overheerlijke cappuccino voor slechts anderhalve euro.

Geplaatst in Het logboek en getagd met .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.