Camper Chausson Welcome 95

NOMAS op Reis in beeld

Vandaag staan we aan de vooravond van het vervolg van onze camperreis door Spanje, Portugal, Frankrijk en België. Een gedetailleerd reisplan hebben we niet, wel hebben we een paar grote lijnen uitgezet. Eerst blijven we in Albir (Spanje) omdat onze camper moet worden gekeurd (APK). Dat kan gebeuren in Benidorm.

Op ons nieuwe Youtube-kanaal publiceren we regelmatig nieuwe video-impressies.

Als dat achter de rug is, rijden we langzaam naar het zuiden. Een van de plekken die we willen bezoeken op weg naar Portugal is de Caminito del Rey. Eigenlijk wilden we dit koninklijke wandelpad vorig jaar al aandoen, maar toen is er niets van gekomen. Nieuwe kans dus.

In de loop van maart verwachten we in Portugal te zijn. Daar wachten ons eerst enkele sociale activiteiten. Daarna rijden we langs de Portugese kust naar het noorden. Eén van de plaatsen die we zeker willen bezoeken is Nazaré (filmpje van de immense golven). Daar hopen we die indrukwekkende golven te zien die zo’n grote aantrekkingskracht hebben op surfers.

Naar Porto en Galicië

Na Nazaré hebben we nog geen gedetailleerd reisschema. Waarschijnlijk maken we nog een tussenstop in Porto. Ook willen we de sfeer van de Douro opsnuiven en we gaan ongetwijfeld tochten maken door het prachtige Galicië.

Als het lukt willen we een bezoek brengen aan La Rochelle aan de Frnse westkust. Daar hebben we een aantal jaren geleden geruime tijd vertoefd met onze NOMAS toen een oversteek van Cherbourg naar La Corunã een andere wending kreeg.

NOMAS in Honfleur
Kunstschilder aan het werk bij de haven van Honfleur.

Hoe de reis er daarna uitziet is nog onduidelijk. Bretagne staat hoog op ons wensenlijstje. Ook in Normandië willen we graag nog wat rondkijken. Cherbourg is enkele maanden onze thuishaven geweest. En in Honfleur hebben we een heerlijke week gehad toen we daar met de boot in het sfeervolle haventje lagen.

Eerst maar even wat zaken regelen in Spanje. Vooral die APK-keuring vinden we spannend. Oh ja, en we beschikken nu over twee heuse opvouwbare e-bikes. Dat maakt ons een stuk mobieler. Dus, volg onze berichten op de website en blijf op de hoogte van onze belevenissen. Als je onderstaand formulier invult, ontvang je een bericht zodra we een nieuw onderwerp aan onze website hebben toegevoegd.

Vind je het leuk om onze video’s te bekijken? Abonneer je hier op ons Youtube-kanaal dan krijg je een berichtje als we een nieuw filmpje hebben gepubliceerd.


Ankie en Cees

Ankie en Cees van Dijk
Ankie en Cees van Dijk.

Onderweg naar bekende en onbekende bestemmingen. Ankie en Cees van Dijk reizen, ontdekken en bloggen.

Lees meer…

NOMAS nieuwsflits

Blijf op de hoogte van onze belevenissen en ontvang gratis tips over onze trips.


Advertentie

Meer berichten

 • Camper keuren en de markt op

  Muzikanten op de markt in Xaló.

  Veertien dagen geleden landden we op het vliegveld van Alicante. In de late namiddag arriveerden we op Camperplaats Costa Blanca in l’Alfaz del Pi. Tijd dus voor een terugblik, want we zijn behoorlijk druk geweest met van alles en nog wat. Hoogtepunt was ongetwijfeld de jaarlijkse APK van onze camper die we dit keer in […]

  Lees meer…


 • NOMAS op Reis in beeld

  Camper Chausson Welcome 95

  Vandaag staan we aan de vooravond van het vervolg van onze camperreis door Spanje, Portugal, Frankrijk en België. Een gedetailleerd reisplan hebben we niet, wel hebben we een paar grote lijnen uitgezet. Eerst blijven we in Albir (Spanje) omdat onze camper moet worden gekeurd (APK). Dat kan gebeuren in Benidorm. Als dat achter de rug…

  Lees meer…


 • Ontelbare palmbomen in Elche

  Elche, Spanje

  Na het bezoek aan Cartagena en de korte stop bij het Mar Menor beginnen we aan de voorlopig laatste fase van ons camperavontuur. Nog een paar ‘haltes’ en dan arriveren we op het eindstation: l’Alfaz del Pi. Daar bereiden we onze camper voor op een kort afscheid, want wij vliegen naar huis. Begin volgend jaar…

  Lees meer…


 • Stapsgewijs naar verrassend Cartagena

  Camper bij de jachthaven van Almerimar.

  Lang hebben we er naar uitgekeken, hooggespannen zijn onze verwachtingen. Cartagena, een bolwerk van eeuwenoude geschiedenis, een stad die tot de verbeelding spreekt. Daar moeten we naartoe. Daarom rijden we na onze stop bij de jachthaven van Almerimar stapsgewijs naar een camperplaats aan de rand van een van de belangrijkste havensteden van Spanje. Worden onze…

  Lees meer…


advertentie


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.