Camper Chausson Welcome 95

NOMAS op Reis in beeld

Vandaag staan we aan de vooravond van het vervolg van onze camperreis door Spanje, Portugal, Frankrijk en België. Een gedetailleerd reisplan hebben we niet, wel hebben we een paar grote lijnen uitgezet. Eerst blijven we in Albir (Spanje) omdat onze camper moet worden gekeurd (APK). Dat kan gebeuren in Benidorm.

Op ons nieuwe Youtube-kanaal publiceren we regelmatig nieuwe video-impressies.

Als dat achter de rug is, rijden we langzaam naar het zuiden. Een van de plekken die we willen bezoeken op weg naar Portugal is de Caminito del Rey. Eigenlijk wilden we dit koninklijke wandelpad vorig jaar al aandoen, maar toen is er niets van gekomen. Nieuwe kans dus.

In de loop van maart verwachten we in Portugal te zijn. Daar wachten ons eerst enkele sociale activiteiten. Daarna rijden we langs de Portugese kust naar het noorden. Eén van de plaatsen die we zeker willen bezoeken is Nazaré (filmpje van de immense golven). Daar hopen we die indrukwekkende golven te zien die zo’n grote aantrekkingskracht hebben op surfers.

Naar Porto en Galicië

Na Nazaré hebben we nog geen gedetailleerd reisschema. Waarschijnlijk maken we nog een tussenstop in Porto. Ook willen we de sfeer van de Douro opsnuiven en we gaan ongetwijfeld tochten maken door het prachtige Galicië.

Als het lukt willen we een bezoek brengen aan La Rochelle aan de Frnse westkust. Daar hebben we een aantal jaren geleden geruime tijd vertoefd met onze NOMAS toen een oversteek van Cherbourg naar La Corunã een andere wending kreeg.

NOMAS in Honfleur
Kunstschilder aan het werk bij de haven van Honfleur.

Hoe de reis er daarna uitziet is nog onduidelijk. Bretagne staat hoog op ons wensenlijstje. Ook in Normandië willen we graag nog wat rondkijken. Cherbourg is enkele maanden onze thuishaven geweest. En in Honfleur hebben we een heerlijke week gehad toen we daar met de boot in het sfeervolle haventje lagen.

Eerst maar even wat zaken regelen in Spanje. Vooral die APK-keuring vinden we spannend. Oh ja, en we beschikken nu over twee heuse opvouwbare e-bikes. Dat maakt ons een stuk mobieler. Dus, volg onze berichten op de website en blijf op de hoogte van onze belevenissen. Als je onderstaand formulier invult, ontvang je een bericht zodra we een nieuw onderwerp aan onze website hebben toegevoegd.

Vind je het leuk om onze video’s te bekijken? Abonneer je hier op ons Youtube-kanaal dan krijg je een berichtje als we een nieuw filmpje hebben gepubliceerd.


Ankie en Cees

Ankie en Cees.
Ankie en Cees van Dijk.

Onderweg naar bekende en onbekende bestemmingen. Ankie en Cees van Dijk reizen, ontdekken en bloggen.

Lees meer…


Advertentie

NOMAS nieuwsflits

Blijf op de hoogte van onze belevenissen en ontvang gratis tips over onze trips.


AdvertentieMeer berichten

 • Varen onder de grond in Vall d’Uixo

  Coves de Sant Josep.

  Als je tientallen jaren je vrije tijd op boten hebt doorgebracht, blijft het water trekken. Nog niet eerder maakten we een vaartocht in de ingewanden van de aarde zoals in de grotten van La Vall d’Uixo. Ook zetten we twaalfduizend stappen om een kasteel in Onda te bezoeken, maken we een tussenstop in Les Coves…

  Lees meer…


 • Terug in de tijd in Besalú

  Besalu, Spanje

  Vaak hebben we gelezen over de verborgen parels in Catalonië. Nu het toeristenseizoen nog niet is losgebarsten besluiten we op zoek te gaan naar die historische schatten. Zo belanden we in Besalú, een eeuwenoud stadje aan de rand van La Garrocha, een vulkaanlandschap vol kraters, kegels en oude lavastromen. Besalú is een schilderachtige stadje in…

  Lees meer…


 • Is een camperbus iets voor ons?

  Camper bij Camping Severin

  Onze zoektocht naar een camper heeft nog niets opgeleverd, maar we willen er toch een paar dagen op uit. Dus huren we een camperbus. Zo kunnen we ook proberen of dat iets voor ons is. Zo’n camperbus lijkt ideaal om veel te reizen, maar of we er zelf een zullen aanschaffen… Hoewel het aanbod van…

  Lees meer…


 • Met de trein naar het kasteel

  Strand van Calpe met de rots.

  Nu we de omgeving van San Rafael del Rio, onze nieuwe woonplaats, een beetje hebben verkend, wordt het tijd voor een familiebezoek in Pego en opnieuw een zoektocht naar onbekende pareltjes. Ook waaien we even lekker uit in Calpe en op de terugreis stoppen we in Xativa. Waarom is deze stad uitgestorven als wij er…

  Lees meer…


advertentie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.