Binnenkort verhuizen

Zeilen gaat verhuizen

Als de dag van gisteren herinner ik mij 31 oktober 2013, de dag waarop we hoorden dat we ‘in de etalage’ stonden. Het was een grauwe dag, er kwam slecht weer aan. Voor het kantoorpand waar onze redactie is gehuisvest stonden cameraploegen en verslaggevers, schuilend voor een gure wind die om het gebouw gierde. Opnieuw was ons mediabedrijf zelf het middelpunt van het nieuws. Zelf was ik niet in een opperbeste stemming, want ik had met het ophanden zijnde nieuws moeten besluiten een mooi zeilreisje in de zuidelijke zon mijn neus voorbij te laten gaan.

Damrak

Al voordat op het Damrak de beurs open ging, werd duidelijk dat we onze langste tijd in Hoofddorp hadden gezeten. Met gemengde gevoelens lieten we het nieuws op ons inwerken ons afvragend wat de toekomst zou brengen. Nadat de stofwolken wat waren neergedaald gingen we weer snel over tot ‘business as usual’, hoewel maandenlang onduidelijk bleef wat er met ons mooie blad zou gebeuren.

New Skool Media

Net voor het recente zonovergoten pinksterweekend is er wederom nieuws te melden. Ik volg de berichtgeving van enige afstand, want dit keer ben ik wel aan het zeilen. Via een sms-je verneem ik van mijn collega’s op de redactie dat Zeilen, samen met achttien andere titels eigendom is geworden van New Skool Media, een nieuwe uitgeverij opgericht door twee gepassioneerde mediamensen. Aan een periode van onzekerheid en onduidelijkheid is daarmee een einde gekomen en de toekomst van Zeilen is zeker gesteld.

Plannen uit de ijskast

Er moet de komende tijd heel wat gebeuren, want op dit moment is bijvoorbeeld nog niet duidelijk waar we de ingepakte verhuisdozen weer moeten uitpakken. Wel weten we dat we onderdeel zijn geworden van een flexibel bedrijf waar veel ruimte voor eigen initiatief bestaat. Dus de stapel plannen die al geruime tijd in de ijskast lag, halen we er voortvarend uit. U begrijpt, we hebben er zin in. De zon schijnt, de wind is gunstig en we hebben het tij mee.

Voorlopig blijven we nog wel even in Hoofddorp, maar we zijn druk op zoek naar een leuke locatie voor onze redactieburelen. Weer terug naar het met nostalgie omgeven pandje aan het IJ? Wie weet. Hebt u een suggesties, laat het weten.

Deze column werd eerder gepubliceerd in Zeilen (juni 2014)

Geplaatst in Columns en getagd met .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.