Voorjaarstripje, daar blijft het bij

Na ons uitstapje naar Urk maken we een rondje IJsselmeer. Vanuit Lelystad varen we naar Andijk waar we in de kom bij de haven voor anker gaan. Daarna doen we Makkum aan waar we twee dagen voor anker liggen in de baai bij de steiger. Vervolgens zeilen we we naar Stavoren en doen we Enkhuizen aan. Geen spectaculaire tochten, maar we hebben heerlijk gezeild en op de ankerplekken hebben we ons geen moment verveeld.

NOMAS in de ochtendnevel
NOMAS in de ochtendnevel.

In de box

Terug in Deko Marina in Lelystad legt Ankie de NOMAS in een vloeiende beweging achteruit in de box. Dan realiseren we ons dat het hier voorlopig bij blijft. Zeilen zit er de komende tijd niet meer in. Helaas dwingen mijn gezondheidsproblemen ons even pas op de plaats te maken. Bovendien moeten we onze tijdelijke woonruimte in Friesland ontruimen. Komend najaar verkassen we naar een riant nieuwbouwappartement in Zeewolde en in de tussenliggende periode verblijven we op de boot.

Volop beweging

Zodra de NOMAS in het najaar de kant opgaat, moeten we even tijdelijke woonruimte hebben. Ook dat vergt een zoektocht, maar gelukkig vinden we een aantrekkelijk huisje in Sneek. Daar kunnen we blijven totdat het appartement wordt opgeleverd. Volop beweging dus, maar voorlopig niet met de boot.

Zeilavonturen

Ons blog zal de komende tijd weinig nieuws bevatten, want zeilavonturen zullen we voorlopig niet beleven. Wel hebben we volop tijd op herinneringen op te halen. Als we voldoende inspiratie hebben, zullen we af en toe eens een stukje schrijven over onze belevenissen tijdens de tochten naar Portugal en terug, onze reizen langs de Engelse, Franse en Spaanse kusten, de bezoeken aan Tanger en Ceuta, de prachtige ankerplek bij Gibraltar en de avonturen die we beleefden in de Middellandse Zee. En wie weet, kunnen we in de tweede helft van het seizoen toch nog een leuk tripje maken.

Geplaatst in Het logboek en getagd met .

Wij zijn benieuwd naar je reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.