Eén zeiltripje in het voorjaar, dat is het

Eén zeiltripje in het voorjaar, dat is het

Na ons uitstapje naar Urk maken we een rondje IJsselmeer. Vanuit Lelystad varen we naar Andijk waar we in de kom bij de haven voor anker gaan. Daarna doen we Makkum aan waar we twee dagen voor anker liggen in de baai bij de steiger. Vervolgens zeilen we we naar Stavoren en doen we Enkhuizen aan. Geen spectaculaire tochten, maar we hebben heerlijk gezeild en op de ankerplekken hebben we ons geen moment verveeld.

In de box

Terug in Deko Marina in Lelystad legt Ankie de NOMAS in een vloeiende beweging achteruit in de box. Dan realiseren we ons dat het hier voorlopig bij blijft. Zeilen zit er de komende tijd niet meer in. Helaas dwingen mijn gezondheidsproblemen ons even pas op de plaats te maken. Bovendien moeten we onze tijdelijke woonruimte in Friesland ontruimen. Komend najaar verkassen we naar een riant nieuwbouwappartement in Zeewolde en in de tussenliggende periode verblijven we op de boot.

Volop beweging

Zodra de NOMAS in het najaar de kant opgaat, moeten we even woonruimte hebben. Ook dat vergt een zoektocht, maar gelukkig vinden we een aantrekkelijk huisje in Sneek, op loopafstand van de Waterpoort. Daar kunnen we blijven totdat het appartement in Zeewolde wordt opgeleverd. Volop beweging dus, maar voorlopig niet met de boot.

Waterpoort in Sneek

Zeilavonturen

Ons blog zal de komende tijd weinig nieuws bevatten, want zeilavonturen zullen we voorlopig niet beleven. Wel hebben we volop tijd op herinneringen op te halen. Als we voldoende inspiratie hebben, zullen we af en toe eens een stukje schrijven over onze belevenissen tijdens de tochten naar Portugal en terug, onze reizen langs de Engelse, Franse en Spaanse kusten, de bezoeken aan Tanger en Ceuta, de prachtige ankerplek bij Gibraltar en de avonturen die we beleefden in de Middellandse Zee. En wie weet, kunnen we in de tweede helft van het seizoen toch nog een leuk tripje maken.

Medische beslommeringen houden ons aan de wal. Varen zit er dit jaar helaas niet meer in. Wel blijven we nog een poosje op de boot, maar als we beseffen dat het met de fysieke toestand van Cees onverantwoord is om het water op te gaan, besluiten we een onderkomen aan de wal te zoeken.

In september gaat de NOMAS de wal op, brengen we de zeilen naar de zeilmaker en laten we de boot winterklaar maken. Optimistisch en hopend op een goede afloop concentreren we ons in de maanden daarna op de gezondheid van Cees.

Gelukkig blijken de behandelingen het gewenste resultaat te hebben en kunnen we plannen maken voor een nieuw en onbezorgd zeilseizoen. Dat we ons voornemen om naar de Oostzee te gaan niet kunnen waarmaken doet niets af een het genoegen weer met de boot op pad te zijn.


advertentie


Ankie en Cees

Ankie en Cees van Dijk
Ankie en Cees van Dijk.

Onderweg naar bekende en onbekende bestemmingen. Ankie en Cees van Dijk reizen, zeilen en ontdekken.

Lees meer…

Nieuwste berichten

 • Slenteren door Sevilla

  Slenteren door Sevilla

  Wat wij zo aantrekkelijk vinden aan het Spaanse Sevilla? Als je een hotelletje hebt in de binnenstad liggen alle bezienswaardigheden op loopafstand. En lopen doen we tijdens ons bezoek aan de Andalusische stad volop. Naast eten en drinken natuurlijk. Eeuwenlang werd dit deel van Spanje overheerst door de Moren. Uit die periode, die tot halverwege […]

  Lees meer…


 • Rijstfestival in Delta l’Ebre

  Rijstfestival in Delta l’Ebre

  ”Als ze hier een festival over eten organiseren hoef je je over een ding in ieder geval geen zorgen te maken en dat is eten”, werd ons gezegd toen we het plan opvatten om naar het jaarlijkse rijstfestival in de delta van de Ebro in Catalonië te gaan. In deze vlakke delta domineren de rijstvelden.…

  Lees meer…


 • Zomeravond in Enkhuizen

  Zomeravond in Enkhuizen

  Afgelopen weken koelde het ’s avond behoorlijk af. Lekker in de kuip zitten in de avondschemering was er niet bij. Tenzij je in dikke kleren gehuld aan een glas wijn wilde nippen. Tot we in Enkhuizen het anker uitgooien. Als de wind helemaal wegvalt kunnen we eindelijk genieten van een zwoele zomeravond. In het kommetje…

  Lees meer…


advertentie


NOMAS nieuwsflits

Met onze gratis nieuwsflits blijf je op de hoogte van onze belevenissen. Zodra we een nieuw bericht hebben gepubliceerd, laten we dat weten. Zo mis je niets.

Wij zijn benieuwd naar je reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.